Färdig Ammat


Idag bestämde vi med inrådan av våran bvc sköterska att jag ska lägga ner amningen. Winter har sedan hon var 2 veckor fått tillägg med ersättning för att jag haft för lite mat åt henne. Men nu den senaste månaden har hon typ vägrat bli ammad och dom få gånger hon gått med på det har hon ändå varit hungrig väldigt kort därefter! Vilket har lett till att jag bara har ammat på natten, men då har hon ändå inte blivit nöjd! Så nu sa vår bvcsköterska att vi skulle skita i det då Winter mår så bra på ersättning och blir så missnöjd av att ammas.

Det känns faktiskt skönt att slippa  bekymra sig över amningen nå mer, då det aldrig varit något som känts bra. Och så min bvc sköterska säger, det är bra å amma, men inte till vilket pris som helst!

Hon har växt på sig bra iaf då hon vägde sig i dag var vikten uppe på 5668g och våran kortis ha blivit 60cm lång, och tid har sprungit iväg och hon är redan 3,5månader!!!

Lilla prinsessa som sprider så mycket glädje, kärlek kärlek kärlek!



Bilder från mobilen










Provocerande

Det är mycket som provocerar en just nu, SDs inträde och påverkan i Svensk politik får mig å må illa. Att vara missnöjd med invandrarpolitiken är väl en sak, men att släppa fram främlingsfientlighet, dålig kvinnosyn och homofobi i Sveriges riksdag det ska bara inte få hända 2014 i Sverige. 

Jag provocerar själv många genom mina val här i livet. För man ska ju som bekant vara väldigt neutrala och lagom.
Jag har sedan några år tillbaka t.ex valt att försöka äta så ren å snäll mat som möjligt, alltså ekologisk, kravmärkt, närodlad och så oprpcessad det bara går. Vi köper uteslutande Svenskt när det kommer till kött å fågel, dels för djuren, dels för bönderna och dels för miljön. Vi äter oxå betydligt mindre nöt å gris än vi gjort förut, för hälsan, miljön och djurens skull. Detta gör många så upprörda å säger hur dum å lurad jag och min sambo är. Kanske är det så, men vi märker en enorm skillnad å vi mår väldigt bra. Samvete mår bättre oxå.
Jag satsar oxå på giftfritt till Winter och köper därför ekologiska kläder till henne där alternativet finns, jag kommer aldrig att köpa en plastleksak till henne och jag kommer göra hennes mat själv. Överdrivet å fjantigt hävdar dom flesta, passar oss utmärkt säger jag!

Jag tycker oxå att alla människor har lika värde och förtjänar samma chans här i livet. Det är oxå provocerande då vi idagens samhälle tydligen ska vända ryggen till dom som har det svårt, det är nu det nya svarta och att motsäga sig det leder alltid till oändligt stora diskussioner.

Men det allra värsta är nog att jag inte tycker att barn och sprit hör ihop och jag kommer försöka att i största möjliga mån hålla Winter borta från det riktiga supandet. Att nån tar en öl eller två till en måltid eller dylikt är okej, men när det sen ska det drickas i berusningssyfte kommer vill jag inte att Winter ska behöva va med. Jag kommer inte sluta dricka alkohol helt å hållet, men dom få gånger jag ska festa till det så kommer Winter få vara hos en barnvakt. Ett eller två glas vin/cider till en måltid kan man väl ta vid tillfälle om man vill det. Men hon ska inte behöva se folk hon älskar bete sig konstig å skrämmande och tappa omdömet. Hon ska inte behöva förknippa alla högtider med att alla vuxna beter sig konstigt å luktar illa. Å jag tänker aldrig riskera att hon ska behöva se sin mamma eller pappa bråka/må skit/eller släpas i säng p.g.a. alkohol. Är alternativet att jag blir nykterist till den dagen hon är vuxen så gör jag hellre det.
Å dethär är såklart så fruktansvärt provocerande när det nästan alltid går ut på att man ska supa sig så full som möjligt vid dom tillfällen som bjuds. Jag har själv varit där och jag vet hur det är.
Man kan gärna dricka för fulla muggar om man känner för det, men jag tänker försöka lämna mitt barn utanför det riktiga supandet så länge jag bara kan.
RSS 2.0