v.30

75 dagar kvar till BF och sambons sista semesterdag är idag, hans riktiga semester börjar den 8de september. Dit längtar jag!!!

Saker som måste fixa är tvättstugan där jag har all slipning, målning och golvläggning kvar.
När jag är färdig med det ska skruttis rum tömmas, å sen ska jag tapetsera hela rummet och måla taket. Jag har en del å sätta tänderna i alltså.

Tror 75 dagar kommer susa förbi faktiskt, eller iaf om min kropp håller ihop så går det nog undan.

Dom bekymmer jag har är fortfarande ryggen, som gör ondare å ondare hela tiden, men förutom den är läget fortfarande relativt bra. Jag tänker inte klaga förns jag verkligen har nåt att klaga över, säger det till min mamma å sambo hela tiden "jag är bara gravid, inte döende". Jag vet att det finns dom som har det riktigt jobbigt så att jag är glad att jag fortfarande mår så bra som jag gör.

Nu ska jag pussas lite med Ove sen försöka göra nå kreativit.

Fredag



"Det kommer aldrig va över nej, det kommer aldrig va över för mig"




Idag ska jag försöka få massa saker gjorda i huset, vill gärna va klar i tvättstugan innan tapeterna till skruttis rum kommer för då har jag fullt upp med det. Ska fortsätta riva tapet så jag förhoppningsvis kan måla allt i helgen, mycket och göra men saker å ting behöver bli klart så vi kan försöka värdera upp huset nångång!

80 dagar

Jaa nu är vi nere på ynka 80dagar till BF. Känns helt sjukt att tiden gått så snabbt, tyckte nyss det var 150 dagar kvar och det kändes som vi hade all tid i världen på oss att bli klar med allt! Då vi har så mycket kvar å göra borde tiden gå rätt snabbt, tror denhär sommaren kommer flyga förbi faktiskt. Hoppas jag och kroppen håller ihop och mår så bra som möjligt hela vägen, då kommer absolut denhär "sista" delen gå fort den med.





Imorgon ska vi åka å kika på tapeter och färg till skruttis rum, längtar så tills jag får hem det och kan måla och tapetsera och greja där inne, sååå roligt!!!

Iövrigt har vi inga storslagna planer denhär veckan och jag hoppas den blir relativt lugn. Ska försöka ta vara på min sambos enda semestervecka för sommaren så gott det går. Han är så underbar så han jobbar hela sommaren och tar ut sin semester i september, så förhoppningsvis om skruttis inte stannar allt för länge i magen så kan Marcus va hemma 1månad tillsammans med oss, känns så bra!

Nu ska jag masa mig ur sängen å förbereda nån frukost till min kärlek och ta mig an det dagliga morgonplocket!

Ha en fin dag allihopa! :-)

Onsdag

 
Nu är jag äntligen klar med allt i skolan för denna termin, och jag har fått så mycket positiv feedback av lärarna så jag känner mig så glad. Det lönar sig alltid att ta tag i nya saker och utmana sig själv. Nu har jag ju en bit kvar till målet än, men förhoppningsvis leder detta till nytt jobb redan nästa höst. Så stolt över att jag kämpar på med pluggandet, det tänker jag vara! :)

Beställde nyss lite saker från lekmer.se så nu kan jag återigen pricka av lite grejer från listan till skruttis ankomst, så himla roligt/spännande/skrämmande/skönt och alla tusen miljarder känslor runt i kring.

Babybay säng, madrass, spjälskydd Klart
Påslakanset, underlakan och madrasskyddKlart, på rea å allt, nöjd!
Skötbord Klart
Babyskydd Klart
Barnvagn Brio Smile duo vagn Klart
Åkpåse Klart
Badbalja
Bärsele Ergo Baby ekologisk
Babysitter Chicco
BabynestTror mig kunna pricka av detta med, då jag fått en hint av en så snäll kompis att hon har fixat ett till oss!
Babygym Tro även här att vi har tur, skruttis farmor hintat om att hon har på gång nåt så det ser vi som klart!
Blöjhink KorbellKlart, beställde nyss, även den på rea dessutom!!
Skötväska
Tapeter/färg/golv till bebisrummet
Diverse saker till bebis som nappar, lite kläder, hygienprodukter osv.

Det närmar sig hela tiden, både med förberdelser och med tid. I skrivande stund har vi 87 dagar till BF, känns overkligt, och fantastiskt. 
Förhoppningsvis lyckas jag övertala min sambo att vi kan börja med bebisrummet denna månad, så vi får någon ordning på grejerna som just nu bara står inklämd i rummet tillsammans med massa annat skärp. Vore så himla skönt å få börja komma i nån form av ordning iaf, så man ser att det händer något.

Nu ska jag göra mig iordning för en sväng till Sundsvall, sen blir det hem och gosa med min då hemkomne och trötte sambo som vill ha mat. Ha en fin onsdag allihopa!

Vikten

Det här med vikten är ingen rolig historia direkt.13!!! kg har jag gått upp, hittills. Idag har jag 3 månader kvar till BF och jag känner verkligen att varfan ska dethär sluta. Man läser överallt om alla som totalt gått upp 10kg, och jag har redan passerat och har 3 månader kvar. Jag äter inte nå märkvärdigt mer än vanligt, vissa dagar helt klart mindre och godis å sånt är inget jag snacksar i mig nå vidare ofta, väldigt sällan faktiskt. Rör mig mindre det gör jag, men jag rör mig varje dag med hundarna så jag sitter liksom inte å samlar damm precis.
Att det inte är läge för nån bantning eller diet förstår jag ju såklart, jag vet att bebisen behöver all näring jag kan ge den.
Men å väga mer än vad min sambo gjorde när vi tränade som mest förra sommaren, det känns skit. Särskilt när jag vet att dethär inte är slutet på viktökandet heller.

Konstiga i det hela är att jag inte känner mig särskilt tjock, bara om röven och låren. Har liksom mina vanliga tröjor/överdelar/klänningar som är lång nog å täcka magen.

Det viktigaste är att skruttis mår bra och kommer ut frisk å kry. Men å komma tillbaka till min vanliga kropp är ett projekt som redan startat i mitt huvud. För tror inte att jag har den turen att vikten "rinner" av mig bara skruttis kommit ut. Som man läser om att det blir för många. Känns som ett drömläge för mig, men det är säkert inte positivt för alla heller!
Vi börjar med långpromenader till hösten/vintern och efter nyår blir det åter debut på gymmet. Är laddad för det och hoppas att min styrka och kondition kommer tillbaka relativt snabbt så jag orkar vara en bra mamma/flickvän/hundägare!

Kroppen är såklart inte allt, och man behöver inte tolka det som att jag skulle tycka att det är viktigare än vårat kommande barn. För så är det såklart INTE!!!

Nu ska jag fixa golvlister och måla lite, trevlig helg på er! :-)

Tack


Tack så mycket för era svar, nu kunde jag tillslut bestämma mig. Det blev en utökad GF från Länsförsäkringar där vi har allt annat. Känner mig nöjd över beslutet och hoppas innerligt på att slippa använda den i något avseende!

Tack igen :-)

Gravidförsäkring

Håller på å klura på dethär med gravidförsäkring. Äre värt å investera i en utökad som kostar nästan 2000kr eller bara ta en enkel som är gratis men täcker väldigt lite eller är det onödiga pengar å lägga ut? Hur har alla ni andra gjort med detta? Vet ju att nästan alla som läser min blogg har fått bebis rätt nyligt eller har haft barn ett tag så jag frågar er om tips! :-)
Tog ni någon, vilken isf, var det värt pengarna, om det inträffade något försäkringen skulle täcka, funkade det bra, fick ni ersättning, tog det tid?

Jag är så kluven i denhär frågan så alla tips om hur ni har gjort är bra tips!!!

Skruttis

Nu är vi nere på tvåsiffrigt, närmare bestämt 95 dagar kvar till vårat BF den 13de september. Räknar såklart med att gå över tiden minst en vecka men känns ändå skönt att veta att tiden ändå börjar bli överskådlig.
Jag har nog en ganska lugn bebis, har hittills inte haft en enda spark som gjort ont, och jag sover bra på nätterna förutom det förbannande kissandet. Det värsta jag har upplevt i sparkväg är när skruttis sparkar på kissblåsan, men det har inte gjort ont, bara känts obehagligt. Så hittills verkar det va en rätt lugn och stillsam bebis där inne.
Jag har inte haft en enda sammandragning eller någon typ av sådan värk eller smärta ännu. En dag hade jag ont i livmodern, en konstant molande värk som höll i sig hela dagen, men det var förmodligen bara växtvärk, var inget som gjorde något särskilt ont och dagen efter var allt som vanligt igen. Jag får hittills absolut inte gnälla alls med andra ord, vilket jag är evigt tacksam för.
Dom krämpor jag har och har haft är det fruktansvärda illamåendet som var konstant fram till v.20, nu kommer det bara till och från och håller det sig på den nivån är jag mer än nöjd. Hjärtklappning och dubbelslag på hjärtat, men det är jag van sen innan jag blev gravid och hade kallt räknat med att det skulle bli värre nu under graviditet då det är en vanlig åkomma då man väntar barn. Så det är inte heller något som berör mig något värre. Jag har numera även fått ryggvärk som är otrolig och även onda fötter och ben. Men det är sånt som man räknar med och som sagt, håller det sig på den här nivån är jag mer än lyckligt lottad över min snälla graviditet. Antingen har jag tur och det håller i sig hela vägen fram eller så får jag ett helvete den sista tiden, det återstår att se.

Idag ska vi på våran första föräldraträff, känns spännande och lite jobbigt då varken jag eller kärleken trivs i situationer med nya människor och när man inte veta riktigt vad som väntar. Med det är säkert väldigt nyttigt och bra, så såklart ska vi gå, och det är ju bara nu innan det känns jobbigt så det blir nog bra/lärorikt bara :)

Det går framåt med införskaffandet av saker till skruttis, jag har gjort en lista på datorn som jag prickar av eftersom och det blir ju minder och mindre på den i.af. vilket känns skönt. Såhär ser läget ut för tillfället:
Babybay säng, madrass, spjälskydd Klart

Skötbord Klart

Babyskydd Klart

Barnvagn Brio Smile duo vagn Klart

Åkpåse Klart

Badbalja

Bärsele Ergo Baby ekologisk

Babysitter Chicco

Babygym

Blöjhink Korbell

Skötväska

Tapeter/färg/golv till bebisrummet

Diverse saker till bebis som nappar, lite kläder, hygienprodukter osv.


Vi närmar oss målet, nu när vi får lön hoppas jag att vi kan ta tag i bebisrummet och börja greja där inne, sen prickas nog listan bara av eftersom. Så det känns rätt bra just nu måste jag säga. Som att vi faktiskt kanske kan hinna med oss innan skruttis tittar ut!

Trivsel

Tre vaser med äppelblommor från våran trägård har jag fått ihop efter en liten trimning av äppelträdet, hur vackra är dom inte?







Älskar verkligen att bo i hus med egen trädgård!!!!

Det tar sig

Skickade nyss in dom sista uppgifterna i servicekunskap, enda som är kvar där är en muntlig examination som görs via Internet å sen är den kursen helt klar. I information och kommunikation har jag två mindre uppgifter kvar som jag borde bli färdig med under veckan och i Svenskan är jag så gott som färdig. Kanske behöver komplettera med något lite men inge större grejer. Kursen till hösten är sökt och ja, mitt sommarlov startar alltså om senast 18 dagar, hurra för det!!! Äre något jag är stolt över är det att jag tagit tag i pluggandet och att det faktiskt går bra!!!!!

Igår var vi i birsta och kollade på den vagn vi tidigare tittat ut på internet, testade den, bokade den och jag betalade även handpenningen. Så fyra veckor innan BF kommer den till babyproffsen i Sundsvall så vi kan hämta den. Känns så jäkla skönt å ha det klart, tusen tack snälla mamma och pappa för det!!!

Babyskydd och skötbord är oxå fixat vilket vi tackar svärmor för som även köpt massa kläder och andra bra grejer till skruttis, tack snälla för det!!!

Säng, madrass, spjälskydd, åkpåse, diverse vinterkläder och vanliga kläder samt två nappflaskor och lite andra grejer är även det saker jag har fixat och kan stryka från listan. Det börjar alltså ta sig mer och mer vilket känns så jäkla härligt! :-)

RSS 2.0