Det finns inga dom och oss, det finns bara vi!


Jag är så trött, så innerligt trött på allt dethär hemska. Fientligt, hatiskt, ovälkomnande, oengagerade. 

Ni som säger att det inte rör er att människor dör på flykt undan krig.
Jag förstår inte vad ni ser för skillnad på värde hos människor? Varför är våra svenska liv mer värda en Syriens krigsflyktingar?
Om ni tycker att hjälp på plats är en lösning så sätt igång, hjälp till på plats. Den hjälpen tas nog mer än gärna emot. Dock är platsen förstörd av krig och direkt livsfarlig att befinna sig på, men det har ni väl tagit med i er "hjälpa till på plats" beräkning får man väl anta? 

Finns inga hinder att hjälp en Svensk uteliggare heller, för det är ju oxå ett stående argument till att inte hjälpa flyktingar. Vi ska ta hand om våra egna först säger ni! 
Hjälp dom som har det svårt i Sverige då, Varsågod. Det finns inga som kommer säga att ni inte får. Det finns mängder med organisationer för att hjälpa människor som behöver, och ingen i Sverige behöver bo på gatan om man är villig att ta emot den hjälp som erbjuds.

Vilka är det som får räknas in förresten? Till våra egna, som ni säger?
Är det om man har 2 Svenska föräldrar? Får man vara med om en förälder inte är Svensk? Om man är adopterad räknas man in till "våra egna då"? Var går gränsen tycker ni? Om man har bott här hela livet, men pratar med en brytning, är man inte "Svensk nog" då för att få hjälp enligt er?

För mig är det ingen skillnad, för mig finns det bara människor. Endel är i behov av hjälp och endel har möjlighet att hjälpa.

I Sverige finns det inga krig att fly ifrån. Jag behöver inte vandra dag som natt med min familj, mitt barn. Genom minfält med en ständig risk att bli krigets nästa offer. Jag behöver inte riskera mitt barns liv på en båt över Medelhavet för å kanske någonstans i något land bli välkomnad å få hjälp. 

Dom som flyr från kriget måste det, för dom finns bara en strimma hopp för å överleva och det är att fly.


Att säga att det inte är vårat ansvar att hjälpa till det stämmer bra. Det är vår jävla SKYLDIGHET och plikt att hjälpa till.
Inte bara Sverige utan alla länder som inte har pågående krig/kris måste kliva upp och hjälpa till.

Så innerligt trött är jag på er, som sitter och gör skillnad på människors värde. Det kan vara ni och era barn som behöver hjälp nästa gång. Önskar ni inte då att den hjälpen finns att få? 


Det finns inget oss eller dom, det finns bara vi!

RSS 2.0