v.39 (38+0)


Idag gick vi in i v.39 och har 13 dagar kvar till BF. I helgen har vi lyckats pricka av, badbaljan, tvättlappar, en tjock gosig filt till vagnen och en febertermometer. Vi är liksom mer eller mindre redo kan man säga vilket känns så skönt.
Idag är mitt mål att packa klart förlossningsväskan och tvätta upp alla bebiskläder, filtar å grejer. Sen ska nappflaskor, tuttar och alla delar till bröstpumpen kokas. Städat det äre nu, rejält så det ska bara underhållsstädas vilket känns så himla skönt det oxå!

Hur mår jag nudå, med 2 veckor kvar till BF. Förutom att jag känner mig hemskt tjock å flåsig så mår jag bra. Igår klippte jag tex gräsmattan och städade huset. Jag är fortfarande inte tröttare än vanligt och behöver inte vila på dagen. Kroppen håller ihop bra och det är mest ryggen jag får ont i när jag sitter ner. Jag sover klart sådär på natten och måste ju som alla andra upp å pissa en eller ett par gånger. En arm eller ett ben kan domna bort om jag har de i nå läge som tydligen inte funkar nu och ryggen blir ju ond då den enda ställning jag kan sova i är på sidan. Känslan av att inte kunna ta på sig strumpor/skor obehindrat är klart sådär samt att det inte kunna böja sig utan att det känns som man mosar sitt barn i magen, OBEHAGLIGT!

Sammanfattningsvis mår jag alltså förhållandevis bra och jag är väldigt glad å tacksam över min snälla graviditet. Nu hoppas att jag inte blir straffad med en mardrömsförlossning pga att jag haft en relativt enkel väg fram till den.

Imorgon äre dags för min sambos 5 avslutande arbetsdagar. Så när han kommer hem på fredag så är han hemma i 5 veckor med mig, hundarna och så småningom skruttis. Så jäkla mycket jag längtar till det nu. En hel sommar har han kämpat och jobbat i värmen, men nu ÄNTLIGEN får han om bara 5 dagar gå på sin semester!!!

Nu ska jag mysa vidare med Ove som inte alls vill vakna och sen blire frukosttime.

Trevlig söndag allihopa!!! :-)

14 dagar

Nu är det 14 dagar kvar till BF, skruttis är alltså här om max en månads tid, å vi fattar det fortfarande inte. Helt sjukt kort tid kvar och en spännande känsla att det kan dra igång när som helst!!!

Jag har pratat med vår mäklare och fått värderingen på vårat hus. Dock inte skickad till oss, så den är inte officiellt klar ännu. Men vi är nöjda med beloppet och hoppas nu för allt vad vi är värd att banken kan göra något bra av vår månadskostnad! Ser faktiskt för engångs skull fram emot att ha ett möte med dom! Hoppas på att vi kan få till det nästa vecka redan!

Ha en fin helg allihopa!!! :-)

önskelista till skruttis


Nu börjar det närma sig med stormsteg, även fast varken jag eller min sambo förstår det. Vår lilla skrutt kommer iaf vara här hur det än blir inom ca 1 månads tid.
Vi är i stort sett klar med allt, men finns ju ändå alltid massa saker man som man önskar att man haft råd/hunnit fixa.

Här är iaf skruttis/vår önskelista:

Babyvakt
Sängmobil
Sängkläder till vagga(har men mer är alltid bra)
Gosig tjockare filt till vagnen
TRÄleksaker eller TYGsaker (inget i plast)
Kläder från strl 56 (har men mer är alltid bra)
Badhanduk baby
Spegel till bilen för att se skruttis, då vi har babyskyddet monterat i baksätet.


Skulle nog kunna rabbla upp hur mycket som helst, att det ens finns så mycket saker till nån så liten.
Får se vad vi kan lyckas pricka av innan det är dags. Spegel till bilen måste vi fixa till Marcus börjar jobba igen iaf, så det är nog prio 1 om vi ha nå pengar över när Septemberlönen har kommit!

Nu ska jag dra igång denna fredag med lite tvättande å sen kanske en sväng till birsta för inköp av badbalja!

Huset i bilder


Här kommer lite bilder på huset som det ser ut nu, det är dock inte bilder på hela huset och bara bilder på rum där vi renoverat eller börjat renovera.
Håll till godo:















Håll tummarna nu att värderingen går bra!!!!!

Barnmorskbesöka


Nyss hemkommen från BM och allt såg bra ut, järnvärdet har gått upp på en bra nivå igen, socker och blodtryck var bra även det.
Hjärtslagen på skruttis låg på ca 135/min och magen hade växt som den skulle och jag har hittills gått upp typ 17-18 kg. Suck, mycket vikt å extrakilon som ska bort nu sen. Men jag ser verkligen framemot att kunna börja träna och siktar på en comeback på gymmet efter nyår!





Nästa tid hos BM är den 8de september vilket känns jättelångt bort men egentligen är jättenära. Vi får väl se hur min kropp är då, kände igår när jag va ute å klippte gräsmattan att den börjar va lite sliten. Men förhoppningsvis klara jag även den sista tiden bra.

Å imorgon äre somsagt dags för värdering av huset, men just nu känns det totalt värdelöst då dethär jävla ashuset bjöd på ännu en käftsmäll igår. Just nu är jag så less på dethär huset, å känner så mycket frustration att man som säljare kan undanhålla en sånhär sak vid en försäljning. Fyfan vad dåligt gjort det är.
Det känns som att vi har gett upp nu å bara vill fixa denhär jäkla skiten å sen flytta! USCH Usch usch.

Nu ska jag ta tag i städning å röjning inför imorgon, å hoppas att mäklaren ändå kan ge oss så bra besked som möjligt!

v.38

Söndag och idag klev vi in i v.38. 20 dagar kvar till BF eller 3 veckor om man så vill. Det är heeelt sjukt vad tiden gått fort. Jag är så tacksam å glad att min graviditet gått så bra som den gjort hittills, nu håller jag tummarna för att dom krämpor jag har inte blir mycket värre och att vikten inte ökar mycket mer innan lilla skrutten kommer ut.

Vi grejar oss tokig i huset denhär helgen för husvärderingen på Tisdag. Så jag tror fasen i mig att jag ska gå runt på en fototurné på Tisdag och knäppa kort så ni får se vad vi har åstadkommit här hemma! :-)

Kommande vecka är typ fullbokad varenda dag. Men sen from ännu nästa vecka så ska jag och min stora kärlek varva ner, och börja förbereda oss riktigt på vår lilla skrutts ankomst. Marcus semester börjar ÄNTLIGEN om 2 veckor, som jag har längtat efter det och han med såklart.

Nu ska jag kliva upp, göra alla morgonsysslor och sen fixa frukost å så innan vi drar igång sista passet i huset för denna veckan. Imorgon och på tisdag blir det städSM här hemma men sen efter det ska både vi och huset få vila från vidare renoveringar å grejer ett tag. Hoppas vi!!!!

Fredag





Denhär förmiddagen har jag och doggarna tagit det väldigt lugnt.
Men nu är dom rastad och både dom och jag har ätit frukost. Morgonstöket har jag fått undan och nu har jag inget mer å skylla på, dags å köra igång dagens rond mot huset.

Sambon kommer hem kring 14tiden å sen har han äntligen helg med oss. Då har han två jobbveckor kvar för att sen vara hemma med oss i 5 veckor, dit LÄNGTAR vi!

Ha en trevlig helg alltihopa, vi ska köra huvudet i sanden å försöka få klart så mycket som möjligt innan tisdag då mäklaren kommer å värderar vårat hus! Så tisdag är hålla tummarna för oss dagen med andra ord! :-)

Slutspurt

Nu får man väl ändå säga att vi är inne på slutspurten iaf, 24 dagar kvar till BF och ett näst intill färdigt bebisrum.
Är lite småpyssel kvar att fixa med men annars äre så gott som klart! Bilder kommer strax, jag lovar!
I köpväg är det mesta klart, saknar lite hygienartiklar och så men annars är nog det mesta i sin ordning! Det vi saknar nu, som väl såklart inte är en måste sak men en väldigt bra vill ha sak är babysittern. Hade det funnits pengar hade jag direkt klickat in på www.lekmer.se å köpt denhär: Chicco, Babysitter, Hoopla, Natural
Men kanske kanske att det går efter lönen i september, det hoppas vi på!
Nu ska jag återgå till städningen av köket, ha en jättefin onsdag allihopa!

Packa förlossningsväskan


Så mina kära vänner som trotsallt fött barn minst 1gång, vad behöver jag packa? Vi SKA stanna minst en natt men kanske två på vårdhotellet.
Vad är behövligt, vad är onödigt, vad har ni saknat och vad har ni inte använt? Ge mig alla tips ni har tack även fast jag läst asmånga listor känner jag mig ändå vilsen!

Tack på förhand!!! :-D

v.36

Skruttis rum börjar ta form. Tapetseringen är klar, så nu ska jag sätta upp listerna och städa där inne. Sen in med möbler och grejjer, när det är färdigt så kommer bilderna. Så det bli nog efter helgen nån gång.
 
Var hos barnmorskan idag och allt såg bra ut, skruttis hjärtslag låg på 145 slag/min och hon har sjunkit ner en bra bit i bäckenet och fixerad var hon redan vid förra besöket. Hon är alltså redo att komma ut när hon känner för det. Det är snart bara 1 månad kvar till BF, vi får väl se om något av det gissade datumena blir det rätta, spännande spännande. 
 
Sen är det även dags att ta tag i förlossningsväskan. Min sambo känner att vi har all tid i världen på oss, men dom rekomenderar att börja packa och fixa nu så man kan släppa det sen. Så jag ska bara fixa nån väska att packa i så ska jag ta tag i det med. Haha så börjar väl om typ 3 veckor eller så, när allt annat är gjort ;-)
 
Barnvagnen ska vi ner å hämta någon dag i veckan oxå, förmodligen till helgen. Ska bli så kul även fast den inte är helt komplett nu då vi får själva liggkorgen i september. Men det funkar iaf då vi får låna en mjuklift fram tills dess! 
 
Och om någon upplever det som att vi är jävligt osociala och upptagna jävlar fram över så beror det på att dom kommer å värderar vårat hus om 2 veckor, så fram till dess måste all jävla skit fixas. Så vi har det vi gör kan man säga! Håll tummarna för att vi får ett bra besked från henne, det vore så bra å få lägga om lite lån å grejer så månadakostnaden lättas lite iaf! 
 
Nu ska jag sätta fart, huset fixar inte sig själv!
 

Trasigt

Kan be om ursäkt på engång för detta gnällgnällgnäll inlägg, men just nu så känns det så jäkla hopplöst.


Luften går verkligen ur mig. Allt hopar sig i en enorm "vi måste fixa hög" och ALLT kostar pengar, vilket vi inte har och än mindre kommer få när jag går på mammaledigt. Min ångest är total medan sambon däremot rycker på axlarna och säger att äsch det löser sig.

Igår bestämde sig vår tvättmaskin för att den gjort sitt. Vår torktumlare har jag knappt kört på hela sommaren för den låter oroväckande konstigt. Nu måste vi införskaffa ny tvättmaskin och om inte min sambo kan laga torktumlare så måste vi ju även ha en sån. Vars dom pengarna ska trollas fram i från vet inte jag.

Vi har ju tänkt värdera upp huset så vi kan lägga om lånen å få lite billigare månadskostnad. Men för å kunna göra det behöver vi göra klar tvättstugan och då behövs pengar. Pengar som vi inte har!!!

Det här är precis den uppladdning jag vill ha inför våran bebis ankomst. Har fortfarande ett antal saker som måste införskaffas i bebisväg oxå, men hur det hela ska gå till är omöjligt för mig å förstå!

Så less nu, känns som jag trampar vatten. Säljer saker och snålar in på allt, och istället för att det blir bättre kommer det bara nya bakslag hela tiden!

Med 37 dagar kvar till Bf känns dethär helt klart sådär!




RSS 2.0