Prinsen

Bästa, snällaste, finaste och underbaraste Ove ❤

Tid

Man hör/läser ofta hur folk säger att dom jobbar som tok för å ha råd att ge sina barn "allt". Dom jobbar mycket, övertid, kvällar å helger för att deras barn ska kunna ha alla saker dom ber om.

Det jag vill ge Winter är tid, så mycket tid jag bara kan. Jag tänker inte jobba kvällar nätter å helger för att ha råd att ge hon allt! Jag tänker ge hon och Marcus all den tid jag rimligen kan. Hon är bara liten nu, och materiella ting blir bara viktigt för henne om vi gör det till något viktigt. Att jag ska missa hennes uppväxt för att tillbringa den lediga tiden jag har på jobbet för att tjäna extra pengar å kunna ge hon allt, det tycker jag inte det är värt.

Mitt barn är värd min tid, å det ska göra allt som står i min makt för att ge henne. Domdär sakerna vi hade kunnat haft i överflöd det kommer vi försöka klara oss utan. Vi ska försöka göra så mycket vi kan med henne, tomteland, vattenland, Astrid Lindgrens värld, fjällsemester och utlandsemestrar t.ex. Umgås å göra saker tillsammans med våra familjer, det sparar jag mina pengar till. Mitt mål är som bekant inte att förvandla vårat hem till en leksaksbutik. Mitt mål är att umgås å uppleva saker tillsammans med mitt barn och min blivande man. Jobba kommer jag självklart göra, annars skulle vi inte klara oss. Jag kommer att börja jobba en dag i veckan from februari å då kommer Marcus såklart va hemma. Men ju mindre jag behöver jobba dess bättre. Ju äldre Winter blir ju mer kommer jag jobba och jag kommer ju för eller senare gå upp på heltid igen. Men i åtminstone ett år till får hon va hemma med oss på heltid å sen får vi se hur mycket dagistid det blir till att börja med.

Tiden med min familj är det ovärderliga, den får jag aldrig tillbaka!

Till Winter

Så mycket fint man vill ha och behöver till sitt barn. Hade vi haft råd hade jag klickat hem allting nu på stört, men det har vi som tur är inte.
Vi sparar, önskar och drömmer istället vilket är så mycket bättre. Vi sparar för tillfället för fullt för att kunna köpa sängen här längst ner till henne, och sedan står en ny bilbarnstol näst i tur. Men efter det ska vi börja köpa lite roligare saker till henne. Dock vill vi inte ha någon överkonsumtion av leksaker(eller nånting annat) och som kanske framgår av bilderna ogillar jag leksaker i plast. Trä och tyg tycker jag 100gånger mer om, eller naturgummi.  
Jag och Marcus kommer försöka att hålla ner leksaknivån här hemma(man kan ju misslyckas). Jag sa ifrån till min familj innan Winter ens var född, köp inte massa leksaker och hittills har dom lyssnat vilket jag är tacksam för. Vi vill att Winter ska uppskatta dom saker hon har, veta att man inte kan ha allt och längta tills hon ska få något. Inte ha en miljon grejer hon inte uppskattar och bara tro att man kan peka och få och ha ett rum som liknar en leksaksbutik.

Men såklart kommer hon ju inte bara få saker hon behöver utan roliga (lek)saker också Dom sakerna här nedanför är sånt jag och Marcus gillar och vill ge henne. Men från alla dom här tillverkarna här nedanför, Jabadabado, Pumpkin, Kids Koncept, Reko Lek osv finns det hur mycket som helst man vill ge hon, men man måste ju dra en gräns och det här är dom sakerna vi gillar mest just nu!



Från www.rekolek.se (bara ekologiska produkter)
 
 
 

4a Månader

 Igår blev vår skatt har hela 4a månader, grattis lilla du. Det märks så otroligt väl att hon inte är en lite bebis längre. Hon kommunicerar med oss på ett helt annat vis, hon är så mycket stadigare i kroppen och hon är mycket mer intresserad av saker än tidigare. Mamma å pappa blir viktigare och viktigare, förut funkade vem som helst när som helst, men nu är mamma å pappa bäst när det gäller! 

Hon är så glad denhär tjejen, å skrattar näst intill alltid när nån pratar med henne. Hon sover väldigt bra, hon somnar för natten mellan 22-24 och sover sedan till 6-7tiden och äter å sen sover vi vidare till kl 9-10e. Sååå skönt!!! 

Hon växer på sig om än i sakta mak och lite i underkant jämfört med medel. Hon är nu 60,5 cm lång och väger 5812g, lillplutten. Nästa gång är det 5månaderskontroll å då är det dags för sprutor igen, huga huga! 


Nu ska jag återgå till att bygga köksmoduler så vi blir färdig med vårat kök någon gång och kan börja laga mat och använda vattnet igen!

Återkommer med lite bilder på köket när det är klart! ☺
RSS 2.0