Ledig

Har suttit på FKs hemsida och kollat upp dethär med föräldrapenning och föräldradagar, å räknat å räknat å räknat. Ångesten har nått långt över maxnivå och jag är helt slut i huvudet!

HUR GÖR NI?

För att jag ska kunna va hemma 1år med skruttis, vilket jag ser som en självklarhet kan jag max ta ut 4dagar i veckan. Jag når då inte hela vägen till 1 år men får då till det med hjälp av semestern. Än så länge frid och fröjd.

Problemet är då bara den väääldigt snåla summan pengar jag då skulle få ut varje månad, ett belopp som inte ens täcker min del av våra gemensamma utgifter varje månad.
Jag tjänar ändå rätt okej med pengar, absolut inte bland dom sämre av folk jag känner.

Jag fattar inte hur alla gör, hur får folk ihop det varje månad? Ska man bli ruinerad av å ta hand om sitt barn eller äre jag som fattar nåt väldigt fel?

usch usch usch, sista man vill tänka på är pengar. Ändå är det ett nödvändigt ont som behövs och måste lösas innan skruttis kommer!

Vaggvisor

 
Plugg SM hemma hos mig medans sambon jobbar, har lite kvar å bli klar med innan terminen är slut så jag har elden i baken känns det som. Men sen har jag sommarlov fram till Augusti och kan koncentrera mig på att iordningsställa hemmet inför lilla skruttis ankomst.

Vi lyssnar på vaggvisor varje förmiddag medans jag pluggar, mycket bra. Jag sjunger mycket, men bara för hundarna och sambon, som inte alls uppskattar det haha. Men jag kan bara inte sjunga för magen (som sägs ska vara stimulerande), det går inte. Så jag fixade en spotifylista som vi lyssnar på istället med mina favorit vaggvisor. Gör det ingen inverkan på skruttis blir ju jag lugn i alla fall haha!

Igår köpte jag det första blöjpaketet till skruttis också, kändes helt sjukt men bäst å passa på medans coop säljer blöjor för 1 kr när man handlar över 500kr. Men känns konstigt att handla, och man längtar ju ännu mer när man får hemma grejer som skruttis ska ha och så vet man att man har över 100 dagar kvar till BF. Men nånstans ska man ju börja så nu blir det bara mer och mer vilket känns både superbra och superläskigt. Men nu har jag i alla fall köpt det första blöjpaketet i minsta storleken så nu längtar jag ännu mer att få göra ordning skruttis rum så vi får ställa in å göra iordning alla saker där inne.

Nu återgår vi till pluggdimman och hundgoset, tills sambon kommer hem så vi kan mysa med han istället!!! 

Leksaker

Nu kom den delen med leksaker i förra inlägget att tolkas lite fel, vilket beror på ett jag inte formulerade mig bra nog, och jag ber om ursäkt.

Nummer ett är såklart att jag inte förväntar mig att någon, varken släkt eller vänner ska handla till vårat barn, verkligen inte!
Om man vill handla, tycker jag personligen att det är slöseri med pengar att köpa massa leksaker som t.ex. små plastsaker och allt va det nu finns.
Däremot är ju saker som är något lärorikt eller stimulerande jättebra och användbart, även om jag inte tycker att sånt behöver överkonsumeras heller. Alla "lära sig saker", helst dom klassiska i trä, tycker jag är fantastiska grejer, t.ex. klossar som ska ner i hål, eller bankgrejen och hammaren.
Jag tycker bara att just mängden plastleksaker/leksaker som barn ofta får och har, är onödigt och jag tycker inte min släkt eller mina vänner ska lägga sina pengar på sånt.
Men det är inte någon önskan eller förväntan jag har att alla ska komma galopperandes med grejer när vårat barn kommer. Tvärt om, ingen ska känna att jag förväntar mig något, för jag är verkligen ingen som tycker att det är viktigt med presenter.


Jag kan inte nog förtydliga att jag verkligen inte förväntar mig att nån köper nånting alls, och VILL man köpa något, är jag såklart tacksam för vad det än är. Det jag i grund och botten menar är bara att jag alltid tycker att nyttosaker, som kläder eller böcker, tavlor eller något personligt är bättre att lägga sina pengar på en just leksaker då barn har en tendens att få leksaker i massor som dom ändå inte bryr sig om efter några veckor/månader.

Nu hoppas jag att det framgick bättre hur jag menade och att ingen tog illa vid sig eller tog det på fel sätt!

Måndag

Måndag, sambon på jobbet, jag mobillös och min dator som jag är i absolut behov av för att kunna utföra mina studier har gått sönder och behöver bytas ut. Då pengar absolut inte existera i överflöd då jag går på havandeskapspenning är dom här sakerna omöjlig att åtgärda, och framförallt det sista jag vill/tänker lägga pengar på när jag har en bebis som vi behöver ordna så mycket till. Less är bara förnamnet.

Vi var i alla fall till barnmorskan i morse vilket var mysigt och roligt, hjärtslagen var starka och låg på 147 slag/min och alla mina värden va bra och magens mått var även det, helt normalt. Blir så glad när man får det bekräftat att skruttis mår bra, och att allting ser bra ut, det är verkligen precis det jag behöver hör för att kunna känna mig (relativt) lugn.

Min barnmorska frågade mig även om min syn på amning, och mina tankar inför det. Jag sa som det va, att jag absolut inte vill, att det känns skitjobbigt och att jag gruvar mig jättemycket inför det. Jag kommer såklart prova och försöka men det är ingenting jag ser fram emot eller vill göra. Hade jag inte veta att det är det bästa för barnet hade jag inte ens övervägt det.
Min barnmorska var dock väldigt förstående och sa att det är bra att jag tänker prova, och att om vi märker att det funkar är det jättebra, men att jag inte ska känna det som ett måste eller ett krav eller att jag är dålig om jag sen väljer att inte fortsätta. Ingenting blir bra om det inte känns bra, simple as that.

Kändes skönt att hon förstod, vet att alla tycker det är jättehemskt när man säger att man inte vill amma och att man sviker sitt barn osv. Jag ska prova och jag är ärlig och säger som det är, jag gruvar mig för det, ser inte fram emot och önskar verkligen att jag slapp det helt och hålet.
Men det kan visa sig att det är underbart och ljuvligt och funkar jättebra, det kan man ju alltid hoppas.

Jag är inget big fan av att man köper en miljoner leksaker till barn, jag känner mig som en av få som anser att barn faktiskt inte behöver exakt alla leksaker i hela världen, att det räcker gott och väl med några stycken och att överdriften av prylar idag bara är negativt. Jag vill inte att folk köper leksaker till vårat barn, det kommer regna leksaker och vi kommer inte ha plats för dom. Jag vill inte ha det så. Jag tycker inte om att se barn öppna paket eller julklapp med pryl efter pryl som bara slängs åt sidan för att dom överöses med saker. Grejer som några dagar senare är glömda/trasiga/ eller tråkiga och inte används. Överkonsumtion av saker gör knappast någon lycklig.
Jag vill inte ha det så, och har redan sagt åt min familj att inte köpa leksaker, det är onödigt och slöseri med pengar.

Valet till EU-parlamentet igår var både bra och dåligt, kul att det gick bra för Socialdemokraterna och att dom slutade med en ökning(om än så liten) kul att miljöpartiet gjorde ett succéval, härligt att FI fick mandat och därmed visar att folk är villig att kämpa för jämställdhet. Roligt att moderaterna floppar och att Reinfeldt direkt attackerar sossarna, istället för å se till sina egna misslyckanden. TRÅKIG, HEMSKT och FRUKTANSVÄRT att SD och en rad främlingsfientliga partier tar sig in i EU-parlamentet. Det är år 2014 och det borde inte förekomma, vilka lama dåliga ursäkter man än har är dom aldrig bra nog. Jaa man kan klaga på invandringspolitik och hur hjälpen fördelas osv om man vill, men det är aldrig någonsin okej att låta detta ta uttryck i främlingsfientlighet, hat och förtryck. Jag skäms över att detta ens är en verklighet idag, fy tusan!

Vi gjorde vårat och röstade, vilket långt ifrån alla gjorde. I riksdagsvalet hoppas jag att betydligt fler masar sig iväg och röstar, och då tänker ett extra steg innan man släpper fram hat och förtryck som en del i dagens Sverige! 

Hundliv

Det är ju bra kul med egen trädgård ändå!



Pengastressen

Det finns så mycket i livet som känns underbart just nu, men denna jävla pengastress äter upp mig innifrån.Jag får inte jobba och har därför havandeskapspenning, det blir man inte rik av. Vi väntar bebis och behöver införskaffa 1miljon grejjer,bebisfixa vårat hus osv plus det vanliga utgifterna ett hus innebär. Situationen bli alltså ohållbar, och jag stressar fullkomligt ihjäl mig.
Det vi har ordnat inför bebisens ankomst är en bil vi får plats med barn och hundar i, ytterligare en bil så Marcus har nåt att pendla till och från jobbet i, lite barnkläder, en åkpåse och säng, madrass och spjälskydd. Thats it, och då har vi heeela barnrummet att göra iordning plus alla saker som måste köpas såsom barnvagn, bilbarnstol osv. Båda våra katter behöver besöka veterinären, XC70n behöver nya sommardäck och vi har åtskilliga saker inne som MÅSTE åtgärdas innan skruttis kommer.
Jag känner PANIK och just nu hatar jag pengar som fan! Tur att jag har världens snällaste pappa för annars skulle det kännas helt omöjligt! 

Bilder på vårat barn

Jag och mina sambo har diskuterat många saker om våran framtid sen vi fick veta att om våran växande bebis i magen. Det är ju mycket som känns otroligt viktigt och vi försäker färbereda å ställa för att vardagen ska funka så bra som möjligt när väl vår skrutt är här.
Vår stora hund ska tex börja följa med Marcus på jobbet när jag ska va hemma med bebis. Vi tror det blir lite väl mycket för mig med två doggisar hemma och en liten plutt. Ove är nemas problemas så han ska såklart fortsätta va hemma med mig!




En sak vi diskuterat och bestämt oss för är att vi INTE vill att facebook instagram eller andra internetsidor fylls med bilder på vårat barn. Jag känner väldigt starkt emot att sprida bilder på vår skatt på sociala nätverk när man vet hur mycket sjuka människor som finns i världen, samtidigt vet man inte hur vida vårat barn kommer/skulle uppskatta när den blir stor att det redan finns 1000tals bilder med allt från den i blöja, till nerkletad i mat eller storbölandes för någonting spridda över internet. Jag ifrågasätter INTE vad andra väljer att göra, men såhär känner vi.

Nu hoppas vi att alla accepterar det, och inte rycker på axlarna och kallar det löjligt. Nånstans bestämmer ju vi känns det som.


Att det kanske läggs ut en bild från ett särskilt tillfälle, kanske från en födelsedag/julafton eller liknande kan vara okej, men då vill vi gärna se å veta om det först. Sen får man givetvis knäppa sig trött på bilder för att ha själv om man skulle vilja det. Är bara just tokspridningen över internet vi känner att vi vill avstå ifrån!




Har börjat införskaffa bebiskläder nu, å man börjar ju liksom längta en hel del. En sommar är det kvar, mellan oss å vårat barn. Vilken otroligt spännande sommar det kommer bli! :-)

Tankar

Igår hämtade vi vår nya bil, V50 va helt enkelt förliten hur gärna vi än ville ha kvar våran underbara leksak. Vid halv 5 tiden rullade mannen i mitt liv in på gården med vår nyinköpta xc70, det är en 04as årsmodell men nu känns det som det kvittar för shit vad vi är nöjda. Den är STOR, den är 4hjulsdriven, den är automat och den har svart helskinnklädsel. Bättre bil för oss går inte å hitta, även om man drömmer om nyare årsmodell så är det här det bästa för oss nu. Vi sänker vår månadskostnad med nästan 1000kr tack vare bilbytet, vilket bara det är guld värt nu när jag inte jobbar. Känns så skönt att ha biltankarna ur världen. Ett steg i rätt riktning innan september och vårt lilla gryn ska komma ut.

Har beställt lite kläder till bebis som jag hoppas kommer i veckan. Idag klickade jag även hem bebisens säng, 3200 kronor utan sängkläder och täcke/kudde. Dyrare en vår egen sängstomme haha! Men nånstans måste vi börja och denhär sängen tittade jag ut i januari och har bevakat den sen dess, den blir slutsåld om å om igen så nu när jag fick mail om att allt åter var i lager så slog jag till. Juni blir åter igen en fattigmansmånad, men nu har vi iaf börjat. Bara resten kvar med andra ord!

Snart bara 4månader kvar till BF, tiden har flugit iväg, samtidigt som det känns som att jag alltid varit gravid. Nerverna är utanpå men nu är det sista halvan kvar och har jag/vi tur går den lika lätt som den första!
RSS 2.0