Dethär med maten

Jag blir förvånad över hur många det är som har åsikter om att jag har valt att äta och främja ekologisk, kravodlad och i den mån det går närproducerad mat. Folk retar sig något enormt på det och ifrågasätter det, nästan varje dag.

Jag har efter mycket information (framför allt från min underbara storasyster som ni hittar här på hogakustenliv.se) valt å köpa ekologiskt då jag helt enkelt vill komma bort från så mycket onödiga tillsatser, miljögifter och bekämpningsmedel som möjligt. Simpel as that. Jag läser numera innehållsförteckningen på alla produkter jag inte köpt förut och så jag kan välja den som är "renast".

Det här stör sig människor på något enormt tydligen vilket jag inte förstår. Alla får välja å äta vafan dom vill för min del, helt valfritt. Jag försöker äter så ren mat jag kan och dom som tror att det inte är nån skillnad har aldrig provat. Den ekologiska löken är ett väldigt bra exempel, där märks skillnaden direkt du skär i den. För ekologisk lök är så otroligt stark så tårarna sprutar direkt när man börjar dela den. oavsett om man haft den en dag eller efter en vecka i kylen. Därför att den är fääääääärsk!!!

Jag väljer dethär för min hälsas skull, för djurens skull och för miljön. Det är win win win för allt utom möjligen plånboken. Ekologisk mat är liiite dyrare, men det är också väldigt lite. Jag prioriterar hellre att äta ren mat än å köpa massa skit.
Alla äter vadfasen dom vill, och jag väljer ekologiskt, kravmärkt och närproducerat!

återvunnen fritid

Nu när körkortet äntligen är fixat så har jag helt plötsligt tid över på dagarna. Under tiden jag höll på med körkortet prioriterade jag bort träningen, så nu med tiden på min sida är det alltså träningdags igen.

Sååååå jääääääävla kuuuuuuul!!!




jag älskar faktiskt å träna, tycker det är så underbart å prestera. Belöningen är att jag känner mig duktig och mår bättre. Win win win alltså.

Under semestern slöade jag ner rejält, släppte matspärrar och tränade somsagt väldigt sparsamt.
Men nu är jag på gång igen, träning och låg kolhydratskost är det som gäller nu. För mig och min sambo.



Målet är en starkare kropp och en bättre hälsa. Känns så bra.

Så tänkte försöka uppdatera lite angående detta. Träning och mat. Men såklart livet i stort med.

Just nu äre plugg,plugg,plugg,jobb,jobb,jobb och renovering i den takt plånboken tillåter som gäller.

Fullspäckad höst och vinter med andra ord, och det känns riktigt bra!!!!

Det går visst, körkort!

Jag har alltid varit rädd av mig och inte vågat göra saker. Köra bil är en av dom saker jag totalt har vägrat att göra för att jag varit rädd.

Men tillslut förra året peppade (tvingade) min sambo mig tillslut å prova. Jag grät å grät å grät men det gick. Så jag bestämde mig för å försöka ta detdär jävla körkortet, fixade allt man behöver och i oktober förra året drog jag igång.

Sen dess har jag grinat och skrickit som ett barn att det aldrig kommer gå. Det har varit riktigt jobbigt och jag har verkligen kämpat så hårt med dethär. Jag ha varit rädd och arg och glad och ledsen och förväntansfull. Jag har tvivlat jag har hoppats och jag har trott både att det aldrig kommer gå och dethär fixar jag lätt.

Så igår, nästan 1år senare vare dags. Först teorin på förmiddagen och uppkörningen på eftermiddagen. Jag var inte så nervös faktiskt, teorin va jag inte orolig över för jag va verkligen väl förberedd. Godkänd med 61 rätt av 65, då kände jag mig väldigt lättad.

Sen var det 3timmars väntan kvar innan jag skulle köra upp. En uppvärmningslektion med min körskolelärare först sen var det dags. Vi dethär laget trodde jag att mina nerver skulle ha fått mig i upplösningstillstånd men jag var faktiskt lugn.

Min uppkörningskontrollant kom och jag förstod direkt att jag hade haft tur. Han va supertrevlig och jättesnäll.
Efter 30minuter rullade vi tillbaka in på trafikverket och jag parkerade. Jag hade gjort två missar och han förmodligen skulle kugga på det.

Men alla gudar va på min sida idag och han förbisåg dom missarna pga bristande information från honom. Där satt jag å fattade typ ingenting. En bit bort stod min karl å väntade med våran sprillans nya bil som han hämtat ut nån timme tidigare.







Men nu jävlar är körkortet mitt och jag är så jävla glad över det. Bättre sent än aldrig får man väl säga!!!

Sånt otroligt stort tack till min fästman, och min mamma som stått ut med mitt jävla grinande och skrikande och till min svärfar som alltid är lugnt själv och som hjälpt mig som tusan.
Plus att Din trafikskola i Härnösand ska ha världens största tack, utan dom hade det aldrig gått!!!

Så nu vet ni, det går visst även om man är världens fegis och tror att man inte kan, så jo det kan man visst!!!

Höst

Då får man väl säga att sommaren och likaså semestern är slut för i år. Å vilken semester sen, fy tusan vad bra vi hade det på kreta. Så mycket jag älskar denna ö med dessa underbara människor. Vi njöt verkligen i 2 veckor, längtade efter ove och våran säng gjorde vi men hade nån skickat ner det till oss hade vi stannat kvar ett tag till!









Så nu jobbar vi vidare mot jul och nästa semester. Hösten är så fin och härlig, jag älskar hösten. Jag har så många bollar i luften nu och det är mycket som käns kul och spännande! Så nu hoppas vi att jag hinner med allt jag håll på med och att denhär hösten åtminstone blir hälften så spännande som jag hoppas på!
RSS 2.0