6 månader

Igår blev Winter 6 månader, ett jäkla halvår har hon funnits hos oss!? Vackra lilla barn vad underbar du är, vad mycket glädje du sprider och kärlek du ger oss!
Winter kan sitta själv, både på mjukt och hårt underlag. Hon tippar dock ibland fortfarande så man törs inte låta hon sitta utan uppsyn.
Hon leker med sin klosslådan,  hon går(springer) i sin gåstol och hon har börjat äta puré och gröt med större entusiasm(jag gör det själv med ekologiska råvaror men mer om det i annat inlägg) och vi ska snart introducera välling, hittade ett recept som vi ska prova.

Hon sover väldigt bra, hon gnäller ju till ibland under nätterna när hon tappat nappen, men då stoppar man i den å sen sover hon vidare. Det allra vanligaste är att hon sover mellan 22-06.30 äter och sover vidare till 8.30-09.00.
Hon är väldigt intresserad av hundarna, klappar dom, skrattar åt dom å gosar med dom. Hundarna är så jäkla duktig med henne, är försiktiga och vet precis vilka leksaker som är hennes och att dom inte får ta dom. 
Winter har oxå börjat "prata" mer och mer och säger nu saker som låter som "mamma" "pappa" och "ove". Givetvis så är det ju bara ljud hon lärt sig härma och hon kan inte säga det om man ber hon. Men kul å höra att hennes "prat" börjar formas mer ifrån å bara va "bebisljud".
Hon har börjat få prova dricka vatten, det tycker hon inte om, och havredryck, det tycker hon är smaskens. Dock vill hon inte dricka de ur nappflaska så ska beställa en pipmugg, dock använder vi ju inte plast i annat fall en reserv så håller på å klura på om det blir en i rostfritt stål eller en till i glas från NUK.

Hon döptes den 28e februari, och dagen blev så fin och lyckad och jag ska beställa en "dopbok" med foton osv åt henne. Alla som va där bidrog till å göra dagen så bra som den blev och vi är så glada att exakt alla av er som va där kom. Winter har tur som har så fina människor i sitt liv. 
I doppresent fick Winter b.la. bidrag till sitt konto där vi sparar för å kunna köpa sånt som är lite dyrare till henne. För dom bidragen har vi nu köpt en bilbarnstol från besafe, izi plus, och vi är så sjukt nöjd. Hon sitter som gjuten I den och vi hade aldrig haft råd att köpa den om det inte var för bidragen. Så tusen tack till alla för det, nu får vår dotter åka bil riktigt säkert vilket känns så skönt å veta. Vi kommer köpa en ny säng till henne oxå men det får vänta 1 eller 2 månader.

Tänk vad tiden går, att min lilla bebis som nyss kom nu är ett halvt år och kan sitta själv å leka? Ofattbart!
Mamma, Pappa, Ove och Lillis älskar dig din lilla skrutt!!!




Kommentarer
Oslofru

Grattis till lilla prinsessan på halvårsdagen! :D <3

2015-03-11 @ 10:19:31
URL: http://www.oslofru.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0